Project: Google Street View in the Experience Cylinder

v/ Professor John Patrick Gallagher (datalogi)
In the Google Street View project, John’s vision is to use the Experience Cylinder to generate an immersive experience in two versions. One version creates a window-like experience controlled by the user rather than by pre-defined paths as currently defined by Google Street View. And, 3D models of places and buildings is a second version. In this, the Experience Cylinder will allow users to walk around immersive 360 degrees 3D models.

I teknologier såsom Google Street View er panorama-billeder syet sammen for at skabe en 360udsigt over en scene. Med en konventionel computerskærm kan en bruger navigere gennem scenen langs en foruddefineret rute (ruten, hvor fotografierne blev taget), ved hjælp af musen og tastaturet. På ethvert tidspunkt kan brugeren “kigge rundt” ved hjælp af piletasterne for at ændre visningens retning. Computerskærmen fungerer som et vindue til verden, som brugeren kan flytte ved hjælp af mus og tastatur. Projektet går ud på at overføre Street View-oplevelse til oplevelsescylinderen.

Version 1. En version af projektet er baseret på panoramiske fotografier ligesom i Street View. Således vil oplevelsescylinderen vise, på ethvert tidspunkt, en 360o panoramaudsigt fra den aktuelle position i liv-størrelsen, snarere end et enkelt vindue på scenen. Dette åbner mulighed for en langt bedre oplevelse. Da den fulde 360panoramaudsigt ville være synlig hele tiden på den store cirkulære skærm, kan brugeren blot vende sit hoved for at se forskellige dele af det. Bevægelser gennem verden opnås enten ved at spore brugeren ved brug af Kinect trackeren eller ved at inkorporere en anden form for styring, såsom en joystick monteret på en drejelig stol for at skabe et indtryk af “kørsel” gennem scenen.

Version 2. I stedet for at overføre panoramiske fotografier til cylinderen, er en anden mulighed at anvende 3D modeller. Et sådant projekt kan bygge videre på ideer i den 3D model af Roskilde Universitet, som er i øjeblikket under udvikling i oplevelsescylinderen. Det ville være dyrere at bygge men giver følgende fordele: (i) man kan gå alle steder, ikke kun på den foruddefineret rute, og (ii) objekter i verden opfattes som mere solide og realistiske. Dog ville det være sværere at skabe en realistisk baggrund i modellen, mens objekter såsom træer er vanskellige at modellere. Version 2 er derfor mere egnet til visse modeller end andre, muligvis indendørs modeller.